Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Το θαύμα των Ελλήνων Μία σειρά βραβευμένων ντοκιμαντέρ, με τίτλο ο θρύλος των επιστημών, του Γάλλου φιλόσοφου και συγγραφέα Michel Serres, αναφέρεται στο θαύμα των Ελλήνων.
 Στην έκρηξη των γνώσεων και των επιστημών (6ος π.Χ. - 4ος π.Χ. αιώνας)... Ο Όμηρος, ο Θαλής ο Μιλήσιος, ο Ιπποκράτης, ο Πυθαγόρας, ο Ηράκλειτος, ο Πυθέας ο Μασσαλιώτης, ο Εύδοξος, ο Διοσκουρίδης και όλοι οι Έλληνες Πατέρες των επιστημών, της ποιητικής, της χαρτογραφίας, της ιατρικής, των μαθηματικών, της γεωμετρίας... μας ταξιδεύουν στον κόσμο των Ελλήνων!!!
 Αυτή η ταινία συνδυάζει, αφήγηση, τοπία, ιστορικές και ποιητικές αναφορές και επιχειρεί να αναβιώσει τις θρυλικές μορφές της ιστορίας των Ελλήνων...
 Αυτό είναι το 4ο Επεισόδιο με τίτλο: "Η Γέννησις" και έχει ελληνικούς υπότιτλους!!! Δείτε το, κατεβάστε το, δείξτε το στα παιδιά σας και σκεφτείτε...
 Γιατί άραγε δεν γίνεται κάτι παρόμοιο και απ' τους Νεοέλληνες; Τόσα ιδρύματα ( Κάθε πολιτικός έχει κι από ένα ίδρυμα ) πληρώνουμε σαν τα γκαμήλια, τόσα μέγαρα συντηρούμε!!!
 Και κάτι άλλο για να περνάει η ώρα σας...
 Τι σχέση έχουμε οι σημερινοί "Έλληνες" με τους Έλληνες;;;  Ε Δ Ω 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου