Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Μπράβο στους... Μπράβους

  

 Η "απίστευτη;" είδηση:
 Μια απίστευτη καταγγελία του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων απασχολεί τις τελευταίες ημέρες την επικαιρότητα. Σύμφωνα με αυτή, εργαζόμενοι οδηγούνται σε ATM συνοδεία μπράβων των εργοδοτών και δίνουν μέρος του μισθού τους στο αφεντικό!
 Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Σύλλογος, πρόκειται για μια παλιά πρακτική, η οποία απλώς διαφοροποιήθηκε μετά τις τελευταίες νομοθετικές ρυθμίσεις.
 Παλαιότερα εργοδότες ανάγκαζαν υπαλλήλους τους να υπογράφουν εξοφλητικές αποδείξεις με ποσά μεγαλύτερα από εκείνα που εισέπρατταν. Από τον Δεκέμβρη, όμως, άλλαξε ο νόμος και  ως αποδεικτικό εξόφλησης της μισθοδοσίας γίνεται δεκτή η κατάθεση χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς εργαζομένων.
 Πλέον αρκετοί εργοδότες διαλέγουν πρακτικές... μαφίας για να ληστέψουν, ουσιαστικά, τους εργαζομένους τους, αλλά και να αποκρύψουν ποσά από το κράτος και τις φορολογικές αρχές.
 Οι εργαζόμενοι μεταβαίνουν στο ATM της τράπεζας, συνοδευόμενοι από πρόσωπο «εμπιστοσύνης» του εργοδότη, κάνουν ανάληψη ποσού από τη μισθοδοσία τους και δίνουν ένα μέρος από αυτό στον μπράβο του αφεντικού.
 Με τον τρόπο αυτό ο εργοδότης φαίνεται νόμιμος καθώς το εξοφλητικό απόδειξης υπάρχει, και, ταυτόχρονα, πληρώνει λιγότερα χρήματα τον υπάλληλό του... κλέβοντάς τον. Η πρακτική αυτή συνιστά και φορολογικό αδίκημα, ενώ και ο ίδιος ο εργαζόμενος αντιμετωπίζει επιπτώσεις, μιας και άλλο είναι το εισόδημα που εμφανίζεται να έχει και άλλο αυτό που μπαίνει τελικά στην τσέπη του.
 Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, μάλιστα, καταγγέλλει ότι «τα πρόσωπα «εμπιστοσύνης» του εργοδότη συνήθως είναι άνθρωποι με βεβαρημένο ποινικό μητρώο και τις περισσότερες φορές δεν σχετίζονται με κάποιου είδους εργασιακή σχέση με τις εν λόγω επιχειρήσεις ώστε να μη συνδεθούν άμεσα με αυτές, σε περίπτωση που υπάρξει καταγγελία ή ακόμα και σύλληψη επ’ αυτοφώρω».
 Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, μίλησε χθες (Τετάρτη) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, δηλώνοντας ότι οι εταιρείες που... προτιμούν τέτοιες πρακτικές είναι συνήθως εργολαβικές, καθαριότητας, σίτισης, φύλαξης, ακόμη και τοπικά σούπερ μάρκετ.
 Επισήμανε, δε, ότι ορισμένοι από τους μπράβους έχουν σχέσεις με τον κόσμο της νύχτας, έχουν εργαστεί ως «πόρτα» σε νυχτερινά κέντρα κ.λπ.
 Αναλυτικά η καταγγελία Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων:
 "Ο ιστορικής σημασίας Σύλλογός μας, που ιδρύθηκε το 1893 και απέκτησε για πρώτη φορά νομική προσωπικότητα το έτος 1921, μετρώντας 124 χρόνια δράσης στον κλάδο των Ιδιωτικών Υπαλλήλων, του Εμπορίου και των Υπηρεσιών, καταγγέλλει την πρακτική εργολαβικών εταιρειών και άλλων επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, οι οποίες εφαρμόζουν πρακτικές «μαφίας», μη διστάζοντας να «ληστέψουν» κυριολεκτικά τους εργαζόμενους την ώρα της ανάληψης του μισθού από τα ΑΤΜ.
 Η «πρακτική» είναι παλιά, ο τρόπος διαφοροποιήθηκε, αφού η υπογραφή σε μεγαλύτερου ποσού εξοφλητική απόδειξη, αντικαταστάθηκε με την απευθείας ανάληψη από το ΑΤΜ και την παράδοση του «υπερβάλλοντος» (νόμιμου) μισθού σε πρόσωπο «εμπιστοσύνης» του εργοδότη, το οποίο «συνοδεύει» τον εργαζόμενο στην τράπεζα. Τα πρόσωπα «εμπιστοσύνης» του εργοδότη, συνήθως είναι άνθρωποι με βεβαρημένο ποινικό μητρώο και τις περισσότερες φορές δεν σχετίζονται με κάποιου είδους εργασιακή σχέση με τις εν λόγω επιχειρήσεις, ώστε να μην συνδεθούν άμεσα με αυτές, σε περίπτωση που υπάρξει καταγγελία ή ακόμα και σύλληψη επ’ αυτοφώρω.
 Αυτού του είδους οι ενέργειες δε συνάδουν με χώρα ευνομούμενη δυτικοευρωπαϊκή και πρέπει άμεσα το Υπουργείο Εργασίας και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, να αναλάβουν άμεσα δράση, σε συνεργασία με τις αστυνομικές και φορολογικές αρχές, για την πάταξη αυτών των παραβατικών φαινομένων.

 Ο Σύλλογος μας αναλαμβάνει δράση και καλεί τους ιδιωτικούς υπαλλήλους να απευθύνονται για τέτοια περιστατικά και για κάθε είδους καταγγελίες, που αφορούν παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας, στην ειδική φόρμα καταγγελιών που υπάρχει στη σελίδα www.idiotikoi.gr . Εννοείται ότι ανωνυμία των καταγγελλόντων θα προστατεύεται."              [πηγή: efsyn]


 Σχόλιο: Στη χώρα των πεφτοσυννεφάκηδων περισσεύουν μόνο δυο πράγματα: 1. Οι "οπαδοί" (που αποθεώνουν κάθε μαλακοπίτουρα, τον "βαφτίζουν" Εθνοσωτήρα και μετά τον κάνουν Πρωθυπουργό) και 2. Η απύθμενη, πανηλίθια υποκρισία (Γίνονται αυτά;;;;....!!!!)
 Η πικρή "επιστημονική αλήθεια" είναι ότι οι αμοιβάδες πολλαπλασιάζονται με "διαίρεση", το ίδιο συμβαίνει και με τους πεφτοσυννεφάκηδες.... Έτσι δεν υπάρχει "οδός διαφυγής αφού το "πλεόνασμα ανοησίας" οδηγεί τη χώρα στον μονόδρομο με την επωνυμία "Μόνο αυτά γίνονται και δι' αυτούς τους λόγους"... Ε Δ Ω
  Συμπέρασμα: Μηδέν εις το πηλίκον.... Οι αμοιβάδες είναι αήττητες...
Πάνε στράφι και οι "φιλότιμες προσπάθειες" του πασίγνωστου (απ' την αρχαιότητα) κύντερου ρωποπερπερήθρα που έθεσε το "υπαρξιακό ερώτημα":
 "Μα, έχετε σώας τας φρένας;;;"....... Ε Δ Ω                                                                  [Κ.Φ]


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου