Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Ο Κούλης, οι Κούλες, οι κουλές και ιστορίες για "μαύρους"...


 Η  "πρωτοφανής" είδηση και το πασίγνωστο ερώτημα: "Μα, γίνονται αυτά;;;"

 Εκδικάζεται σήμερα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών μια σοβαρή πολιτικο-οικονομική υπόθεση. Κατηγορούμενος ο βουλευτής και αναπληρωτής τομεάρχης σε θέματα εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης της Ν.Δ. Νότης Μηταράκης.
 Ενάγουσα μία κυρία με ανήλικο παιδί που υποστηρίζει πως από το 2011 ώς το 2015 εργάστηκε στο πολιτικό γραφείο του κατηγορουμένου, από τον οποίο απολύθηκε χωρίς να της καταβληθεί η νόμιμη αποζημίωση και χωρίς ο εργοδότης της να την έχει καταχωρίσει στα τηρούμενα, για το ΙΚΑ, μισθολόγια.
 Ο κ. Μηταράκης σύρεται ενώπιον της Δικαιοσύνης για σωρεία παραβιάσεων της εργατικής νομοθεσίας, όπως απλήρωτη υπερεργασία (υπερωρίες, 7ήμερη εργασία κ.λπ.). Το χειρότερο όμως είναι άλλο.
 Όπως ισχυρίζεται η καταγγέλλουσα, ενώ εργαζόταν στο γραφείο του κ. Μηταράκη, η πρόσληψή της είχε γίνει από μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ, στην οποία εμφανιζόταν πλασματικώς ως εργαζόμενη, αφού ο μεγαλομέτοχός της είναι φίλος του νεοδημοκράτη βουλευτή.
 Για την ακρίβεια των προαναφερθέντων θα αποφασίσει το αρμόδιο δικαστήριο. Από τα στοιχεία, όμως, του θέματος προκύπτουν ορισμένα δεδομένα που αξίζει να επισημανθούν, καθώς αποτελούν κοινό μυστικό και αφορούν ευρύτερα το πολιτικό σύστημα.
 Το πρώτο είναι η υπερεκμετάλλευση εργαζομένων σε γραφεία κομμάτων, πολιτικών και πολιτευτών. Πρόκειται για ένα υπαρκτό ζήτημα με πολλές διαστάσεις. Το δεύτερο και ίσως σοβαρότερο αφορά τον «δανεισμό» εργαζομένων από εταιρείες σε πολιτικούς. Και αυτό είναι ένα υπαρκτό ζήτημα.
 Η υπερεκμετάλλευση εργαζομένων πολλές φορές δικαιολογείται με την πολιτική και ιδεολογική ταύτιση του εργαζόμενου με τον εργοδότη του. Πρόκειται για απαράδεκτη πρακτική. Άλλο η πολιτική προτίμηση και άλλο η εργασία και τα δικαιώματα που προκύπτουν από αυτήν, τα οποία πρέπει να εξασφαλίζονται στο ακέραιο.
 Ο «δανεισμός», όμως, εργαζομένων από εταιρείες σε πολιτικούς και κόμματα σημαίνει μαύρο πολιτικό χρήμα. Είναι ένας πλάγιος τρόπος χρηματοδότησης της πολιτικής από συμφέροντα, που παρακάμπτουν τον νόμο και τις απαγορεύσεις του, προφανώς με την προσδοκία ανταλλαγμάτων, όταν το πλαγίως χρηματοδοτούμενο κόμμα και ο πολιτικός έρθουν στην εξουσία.
 Το φαινόμενο είναι γνωστό στο εξωτερικό. Στη χώρα μας είναι σχετικά πρόσφατο. Αν όμως δεν μπει φραγμός, γρήγορα θα γίνει και εδώ κανόνας.

 Οι υπεύθυνοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.                  [Πηγή: efsyn]


Σχόλιο: Αυτή η "αθώα;;", αισιόδοξη;;, ή απλώς ρητορική προτροπή, "οι υπεύθυνοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους" έχει καταντήσει εκνευριστικά γελοία... Υπάρχουν σ' αυτό το "Αποικιακό" Προτεκτοράτο υπεύθυνοι και δεν το γνωρίζουμε;; Δηλαδή τι άλλο πρέπει να δούμε ακόμα για να αντιληφθούμε ότι μας δουλεύουν ψιλό γαζί και δεν τους νοιάζει τίποτα...!!!
 Οι αθλιότητες, οι κουτοπονηριές και η συστηματική αφαίμαξη των υπηκόων αφήνουν ελπίδα ανάσας στον τόπο;;
 Το "αντιστασιακό έμβρυο", ο Κος Κούλης με την τεχνολογία siemens και την τεχνογνωσία τύπου Χριστοφοράκου, "επανδρωμένο" με Κούλες τύπου Νότη και υποστηριζόμενο από ορδές κουλών πεφτοσυννεφάκηδων, θα πατάξει τη διαφθορά και θα φέρει την ανάπτυξη;;;
 Οι αριστεροί (στις τσέπες) Τσιπροκαμμένοι έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα;;; Αυτοί θα πατάξουν τη διαφθορά και θα "ασπρίσουν" το μαύρο πολιτικό χρήμα;;; Πώς;;; Με "μεταρρυθμίσεις" σαν αυτές;;;
 "Οι αλλαγές στο φετινό έντυπο Ε1" : 
 Στον πίνακα 6 προβλέπονται τα ακόλουθα:
- 055 – 056: Ο κωδικός αυτός αφορά όσους χρηματοδότησαν το 2016 πολιτικό κόμμα ή συνασπισμό. Η ιδιωτική χρηματοδότηση των κομμάτων μέχρι του ποσού των 20.000 ευρώ εκπίπτει εξ ολοκλήρου από το εισόδημα του φορολογούμενου.

- 057 -058: Συμπληρώνεται από όσους έχουν χρηματοδοτήσει υποψήφιο ή/και αιρετό αντιπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η ιδιωτική χρηματοδότηση μέχρι του ποσού των 5.000 ευρώ εκπίπτει εξ ολοκλήρου από το εισόδημα του φορολογούμενου.
 Τι δεν καταλαβαίνουμε;;;
 Τη στιγμή που ρήμαξαν τον τόπο στους φόρους και πετσόκοψαν όλες τις φοροαπαλλαγές (ακόμα και για τα ιατρικά έξοδα), δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να θεσπίζουν τέτοιες "μεταρρυθμίσεις"... Μα, έχετε σώας τας φρένας;;;;;
 Παρόλα αυτά όμως, στα πλαίσια "της γενικότερης ισορροπίας μέσα στα δημόσια οικονομικά" που είπε και ο μέγας αριστερός (στην τσέπη) "οικονομολόγος" Κος Βούτσης, πιστεύω ακραδάντως ότι η ανάπτυξη θα έρθει...
 Αυτό είναι σίγουρο και επιστημονικά τεκμηριωμένο, όπως και το γεγονός ότι οι γάιδαροι πετάνε κι αυτοί θα φέρουν την πρόοδο, την ευημερία και την ιλιγγιώδη ανάπτυξη...  Ε Δ Ω  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου