Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Το απαγορευμένο νησί


 Το πιο δύσκολο νησί για να επισκεφθείς στη Γη. Μια φυλή ζει εκεί απομονωμένη για 60.000 χρόνια και δεν θέλει επισκέψεις 


  Το Sentinel Island, που βρίσκεται στον κόλπο της Βεγγάλης, μεταξύ Μιανμάρ και Ινδονησίας, είναι το σπίτι μιας απομονωμένης φυλής που ζει εκεί επί 60.000 χρόνια, χωρίς να έρθει σε επαφή με άλλον άνθρωπο. Αυτοί οι άνθρωποι είναι μια από τις τελευταίες φυλές της Λίθινης Εποχής στη γη των οποίων ο πολιτισμός είναι εντελώς ανέγγιχτος από το σύγχρονο πολιτισμό. Παρά το γεγονός ότι το νησί ανήκει επίσημα στην Ινδία, κανείς δεν τολμά να το επισκεφθεί. Ο λόγος είναι η ακραία βία και εχθρότητα τους - όποιος έχει προσπαθήσει ποτέ να έρθει στην ξηρά, δέχθηκε επίθεση ή σκοτώθηκε.


  Οι ντόπιοι πολλές φορές πετούν δόρατα σε σκάφη που έρχονται στον κόλπο και ρίχνουν βέλη με φωτιά στα ελικόπτερα που προσπαθούν να φωτογραφίσουν το νησί. Η κυβέρνηση έχει αφήσει τις υποθέσεις του νησιού να τις διαχειρίζονται οι κάτοικοί του. Γι' αυτό το λόγο έχει τοποθετήσει και μια ζώνη αποκλεισμού τρία μίλια γύρω από το νησί. 


 Λόγω της αδυναμίας να μελετηθεί η φυλή και το νησί, δεν γνωρίζουμε πολλά γι’ αυτούς. Εκτιμάται ότι η φυλή αριθμεί μεταξύ 50 και 400 μέλη και ζει αποκλειστικά από το κυνήγι και τη συλλογή καρπών. Αν και είναι δύσκολο να παρατηρήσει κανείς το νησί από τον αέρα, λόγω της πυκνής κάλυψης από δέντρα, διαπιστώνεται ότι οι η φυλή αυτή δεν είναι εξοικειωμένη με τη γεωργία. 


 Η προσπάθειά τους να προστατεύσουν τον πολιτισμό τους από τον έξω κόσμο είναι πιθανώς ο λόγος για τον οποίο έχουν επιβιώσει σε απομόνωση για τόσα πολλά χρόνια. Ποιος ξέρει πόσο καιρό θα καταφέρουν να ζήσουν στη μέση του ωκεανού, χωρίς να έχουν το παραμικρό ενδιαφέρον για τον «πολιτισμένο» υπόλοιπο κόσμο. Και ίσως το γεγονός πως είναι χωρίς επαφή μαζί μας, τελικά να είναι ένα καλό πράγμα.                                                               [Πηγή: www.doctv.gr]

Σχόλιο: ... Απίστευτο..!!!! Ζουν χωρίς ευρώ;; Χωρίς Σημίτια;; Χωρίς Σαμαροβενίζελα;; Χωρίς "αντιστασιακούς" Κούληδες και "αριστερούς" Τσιπραίους;; Χωρίς δομημένα ομόλογα;; Χωρίς Χρηματιστήριο;; Χωρίς κάδους απορριμάτων;; Κι από πού τρώνε;;
 Δε φοράνε ούτε ιερές παντόφλες "Άγιου Σπυρίδωνα", ούτε άγια γυαλιά Παΐσιου... Αδιανόητο...
Μα καλά, τι κάνουν όλη μέρα σ' ένα νησί;; Διακοπές και Σεξ;;; Αμαρτία....               [Κ.Φ.]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου