Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Το τριφύλλι του Μάη και το "ευτυχισμένο" 2018

























 Η Είδηση
 "Η Ελλάδα παίρνει την αξιολόγηση και ένα τσεκ ύψους 10,3 δισ. ευρώ, σπασμένο σε δύο υποδόσεις, αλλά όλα δείχνουν ότι θα πρέπει να περιμένει μία διετία ακόμη για να ελπίζει στον καθορισμό συγκεκριμένων μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους.
 Μέχρι το 2018 θα πρέπει να αρκεστεί στις υποσχέσεις των δανειστών και εταίρων. Και φυσικά να έχει συνεχώς το κεφάλι μέσα εν όψει της δεύτερης αξιολόγησης που αρχίζει το φθινόπωρο, η οποία περιλαμβάνει τα εργασιακά.
 Όσοι έσπευσαν να υποτιμήσουν τη γερμανική κυριαρχία στην Ε.Ε. και ιδίως στην ευρωζώνη όπου δεσπόζει η προσωπικότητα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ποντάροντας στο θέμα της Ελλάδας στην απρόσωπη τεχνοκρατική δύναμη του ΔΝΤ, έπεσαν τραγικά έξω.
 Ο ξεροκέφαλος Γερμανός πατριάρχης επέβαλε τις απόψεις του στους Ευρωπαίους κατά τη χθεσινή σύνοδο της ευρωζώνης και έδειξε σε αυτούς που βιάστηκαν να τον παρουσιάσουν ξεδοντιασμένο πολιτικά και απομονωμένο ότι παραμένει ακλόνητος. Ο Οργανισμός της Κριστίν Λαγκάρντ δεν μπόρεσε να ανατρέψει το κλίμα που είχε διαμορφωθεί εδώ και καιρό υπέρ του Βερολίνου.
Η μέθοδος
 Ο Β. Σόιμπλε ενήργησε, όπως πάντα, μεθοδικά, μην αφήνοντας τίποτε στην τύχη. Από την αρχή της σύγκρουσης με το ΔΝΤ στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους κινητοποίησε τους συμμάχους της χώρας του στην ευρωζώνη (Ολλανδία, Φινλανδία, Βέλγιο, χώρες της Βαλτικής και της Κεντρικής-Ανατολικής Ευρώπης), που ακολουθούν το οικονομικό άρμα της Γερμανίας.
 Και προώθησε στη σκακιέρα τα πιόνια του: τον Ολλανδό πρόεδρο της ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ, τον Αυστριακό πρόεδρο της Ομάδας Εργασίας των 19 Τόμας Βίζερ, τον επικεφαλής του ΕΜΣ, Γερμανό Κλάους Ρέγκλινγκ και... και... Πολύς κόσμος έχει διοριστεί ή έχει ευνοηθεί από τον Β. Σόιμπλε ή την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ... Αυτός ο κόσμος εργάστηκε με ζήλο για τα γερμανικά συμφέροντα.
 Ο Γ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι «η κατάσταση στην Ευρώπη είναι υπέροχη!!!», ο Βέλγος υπουργός Βαν Οβερβελντ δεν συμμερίστηκε την άποψη του προέδρου της Κομισιόν Ζ.-Κ. Γούνκερ ότι «από τους Ελληνες πήραμε πολλά και δώσαμε λίγα» και ισχυρίστηκε ότι «έχουν γίνει πολλά για τους Ελληνες», εκφράζοντας φόβους για την «υπονόμευση εκ θεμελίων» του μερκελικού Συμφώνου Σταθερότητας ή λιτότητας που θα αποτελέσει «επικίνδυνο προηγούμενο».
 Ο πάντα προσεκτικός επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί τάχθηκε υπέρ μιας συνολικής συμφωνίας με τη συμμετοχή όλων των θεσμών, ενώ άλλοι υπουργοί έκριναν ότι αρκεί μια αόριστη κατ’ αρχήν συμφωνία (γραμμή Σόιμπλε) και βλέπουμε μετά το 2018...
 Ο Β. Σόιμπλε έδειξε αμέσως τις προθέσεις του: «Τα προβλήματα του 2016 τα λύνουμε το 2016, του 2018 το 2018. Τώρα είμαι υπουργός Οικονομικών. Μέχρι το 2018 μεσολαβούν εκλογές και οι ψηφοφόροι θα αποφασίσουν», δήλωσε ο Γερμανός, για τον οποίο «η μείωση του χρέους δεν είναι πιεστικό πρόβλημα για την Ελλάδα». Και όλοι έκριναν ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είναι απαραίτητη και αναγκαία...
 Η κυβέρνηση ήλπιζε από την πλευρά της ότι η διαμάχη μεταξύ της Γερμανίας και του ΔΝΤ θα καταλήξει σε έναν συμβιβασμό που θα της επιτρέψει να υποστηρίξει ότι άνοιξε επιτέλους ο δρόμος για τη διευθέτηση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, επί του οποίου έχει στηρίξει όλη την πολιτική της και δικαιολογήσει τη λήψη σκληρών μέτρων στο πλαίσιο του τρίτου Μνημονίου.
 Το αποτέλεσμα της χθεσινής συνόδου ικανοποιεί εν μέρει τις προσδοκίες της. Πήρε την επικύρωση της αξιολόγησης με πολλούς... επαίνους και την εκταμίευση της δόσης των 10,3 δισ. ευρώ, αλλά το επίμαχο θέμα του χρέους, πάνω στο οποίο έχει επενδύσει πολιτικά, παραμένει ουσιαστικά στον αέρα και πρέπει να περιμένει μέχρι το 2018, μετά τις γερμανικές εκλογές, για τη λήψη αποτελεσματικών μέτρων.
 Προς το παρόν οφείλει να αρκεστεί σε ένα γενικόλογο σχέδιο που προβλέπει τρεις φάσεις (βραχυπρόθεσμη, μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη) και στις καλές προθέσεις και υποσχέσεις των εταίρων δανειστών, που έχουν διατυπωθεί ήδη από το... 2012, περιμένοντας το 2018 για την υιοθέτηση ενός δεσμευτικού χάρτη για την ελάφρυνση του χρέους.
 Η θέση του ΔΝΤ για καθορισμό πριν από το 2018 συγκεκριμένων μέτρων στη βραχυπρόθεσμη φάση, αλλά και γενικά οι προτάσεις της Ουάσινγκτον προσέκρουσαν στη σφοδρή άρνηση του Β. Σόιμπλε και των συμμάχων του. Όταν η τύχη σου εξαρτάται από τα συμφέροντα των ισχυρών...
 [Πηγή: efsyn.gr - Συντάκτης:  Κώστας Μοσχονάς]






























Σούμα 
Σχόλιο: Τα Κράτη και οι "Δανειστές" δεν υπόκεινται σε βιολογικούς περιορισμούς... Έτσι ένα Κράτος που δανείζεται σήμερα μπορεί να σχεδιάζει την αποπληρωμή των οφειλών του μετά από 200 χρόνια π.χ.... Την ίδια διαολική αντοχή όμως έχουν και οι απέθαντοι δανειστές (Τράπεζες - ΔΝΤ π.χ.) που μπορούν άνετα να ρουφάνε ακατάπαυστα και με ακόρεστη λαιμαργία "αίμα" επί σειρά αιώνων ως το άπειρο κι ακόμα παραπέρα...
 Όμως αν βγάλουμε απ' το πάνελ (προσωρινά) τους απέθαντους τότε περνάμε στους κοινούς θνητούς...
 Ως γνωστόν οι κοινοί θνητοί χωρίζονται σε 2 κύριες κατηγορίες... Τα λαμόγια και τα υποζύγια.. Τα λαμόγια μπορεί να θεωρηθούν και ως ημίθνητοι αφού μπορούν να κληροδοτήσουν αυτά που "άρπαξαν", απ' τα υποζύγια, στους απογόνους τους... Τα υποζύγια όμως είναι θνητοί αναλώσιμοι και δεν μπορούν να κληροδοτήσουν τίποτα στους απογόνους τους εκτός απ' την εξαθλίωση (τα μόρια και τ' αρχίδι@ δε θεωρούνται περιουσία και δε  μεταβιβάζονται) ...
 Γι' αυτό η μέθοδος των απέθαντων -που χρειάζονται συνεχή ροή "αίματος" για να διαιωνίζονται απρόσκοπτα-  είναι μονότονη μεν, αποτελεσματική δε και ακολουθείται (χωρίς συναισθηματισμούς και ευαισθησίες) επ' άπειρον...
 Οι "απέθαντοι" συνάπτουν "αιώνιες σχέσεις" μεταξύ τους , τα λαμόγια αναλαμβάνουν την ευθύνη της "τήρησης των συμφωνηθέντων" (ΝΑΙ σε ΟΛΑ) και τα μονίμως ευρισκόμενα σε κώμα υποζύγια αρκούνται στην υπόσχεση "Ζήσε μαύρε μου να φας το Μάη τριφύλλι και τον Αύγουστο σταφύλι"... Περισσότερα για το "Τριφύλλι του Μάη" δείτε ... Ε Δ Ω 
 Αυτή είναι η ιστορία που επαναλαμβάνεται και θα επαναλαμβάνεται όσο οι αναλώσιμοι θνητοί θα παραμένουν "αδρανή θύματα" περιμένοντας την "ανάπτυξη" που θα φέρουν τα λαμόγια και τη βόλτα που θα τους πάνε τα απέθαντα στα ανθισμένα βοσκοτόπια για να βοσκήσουν Μαγιάτικο τριφύλλι για κυρίως γεύμα κι Αυγουστιάτικο σταφύλι για επιδόρπιο...                      Κ.Φ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου