Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Οσμή... λαθρεμπορίου καπνού σε θυγατρική της Εθνικής


Τον περασμένο Νοέμβριο η «Εφ.Συν.» ανέδειξε την υπόθεση της εταιρείας Προνομιούχος Ανώνυμη Εταιρεία Γενικών Αποθηκών Ελλάδος Α.Ε. (ΠΑΕΓΑΕ), που δραστηριοποιείται στον χώρο της παροχής υπηρεσιών αποθήκευσης και μεταφοράς προϊόντων για τρίτους (third party logistics).
 Σύμφωνα με τα όσα γράψαμε τότε, η ΠΑΕΓΑΕ, 100% θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας, βρίσκεται στο επίκεντρο ερευνών αναφορικά με τη διαχείριση που επιφύλαξε σε μια από τις εταιρείες-κολοσσούς καπνικών στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια.
 Νέα στοιχεία, όμως, των οποίων έλαβε γνώση η «Εφ.Συν.», δείχνουν ότι η υπόθεση έχει ακόμη μεγαλύτερες προεκτάσεις, αφήνοντας έντονη την οσμή ενός μεγάλου σκανδάλου λαθρεμπορίου καπνικών.
 Καπνική εταιρεία, μια από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια, έχει παραχωρήσει εδώ και χρόνια τις αποθήκες της στην ΠΑΕΓΑΕ. Ωστόσο, σύμφωνα με ανώνυμη καταγγελία, οι ποσότητες καπνού που ήταν αποθηκευμένες στα συγκεκριμένα ιδιωτικά παραρτήματα ήταν πολύ μικρότερες από αυτές που περιγράφονται στους τίτλους που έχουν εκδοθεί.
 Το αποτέλεσμα είναι η καπνική εταιρεία να έχει αντλήσει δάνεια από τράπεζες του εσωτερικού και του εξωτερικού, τα οποία όμως έχουν αναντίστοιχες ή ανύπαρκτες εγγυήσεις. Η υπόθεση διερευνήθηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου της Εθνικής Τράπεζας και διαπιστώθηκε η ορθότητά της. Η «Εφ.Συν.» είδε τα εν λόγω πορίσματα των τακτικών και καθολικών ελέγχων και είναι σε θέση να μεταφέρει μερικές πολύ σημαντικές λεπτομέρειες.
 Η όλη υπόθεση με τα ανύπαρκτα καπνικά προϊόντα φαίνεται να υπερβαίνει τις αρχικές εκτιμήσεις για 40 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.» η υπόθεση αφορά εγγυήσεις δανείων 80 εκατ. ευρώ, για τα οποία χρησιμοποιήθηκαν 15.000 τόνοι καπνού.
 Όσοι γνωρίζουν την αγορά μιλούν για «το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία της συγκεκριμένης αγοράς».                          [Πηγή: efsyn]


 Σχόλιο: Η οσμή, σαφώς υποδεέστερη της μπόχας, ως γνωστόν έπεται της πορδής και προηγείται του σκατού... Εδώ μας έπνιξαν στα σκατά κι εμείς μιλάμε για οσμές ακόμα και περιμένουμε την ανάπτυξη των "επενδυτών" και τω Σοϊμπλάδων... Δηλαδή αυτή... Ε Δ Ω 
 Είμαστε λοιπόν, άξιοι των κοφτών, των πρωτογενών πλεονασμάτων άκρατης ηλιθιότητας και της άμοιρης μοίρας μας.. Ε Δ Ω                                                                           
                                                                                                                              [Κ.Φ.]


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου