Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Έτσι είναι μία "μαύρη" τρύπα


  ... Η Είδηση...
 Την πρώτη φωτογραφία μιας "μαύρης τρύπας" από το διάστημα έδωσαν στη δημοσιότητα επιστήμονες την Τετάρτη, σε παράλληλες συνεντεύξεις Τύπου ανά τον κόσμο, δίνοντας απάντηση σε ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του σύμπαντος για την ανθρωπότητα.
 Πρόκειται για μία μαύρη τρύπα "τέρας", σύμφωνα με τους αστρονόμους, σε έναν μακρινό γαλαξία, συγκεκριμένα το γιγάντιο γαλαξία Μessier 87 (Μ87). Το μέγεθός της υπολογίζεται σε 40 δισ. χλμ, ήτοι τρία εκατ. φορές το μέγεθος της Γης.
 Τώρα για πρώτη φορά όμως έχουμε την πρώτη εικόνα από τις «σκιές» που ρίχνουν γύρω τους οι μαύρες τρύπες, οι οποίες προκαλούν ακραίες καμπυλώσεις του χωροχρόνου. Περιβαλλόμενες από στροβιλιζόμενα καυτά νέφη σκόνης και αερίων, εκπέμπουν ισχυρή ακτινοβολία και προδίδουν έμμεσα την ύπαρξη τους.
 Πρόκειται για ένα τεράστιο και ιστορικό επιστημονικό επίτευγμα που αποδεικνύει πλέον ότι οι μαύρες τρύπες δεν ανήκουν στην σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας.
 Το επίτευγμα, που αποτελεί ορόσημο στην αστρονομία και στην αστροφυσική, θεωρήθηκε δεόντως σημαντικό, ώστε η σχετική ανακοίνωση έγινε με έξι ταυτόχρονες συνεντεύξεις σε έξι πόλεις: στην Ουάσιγκτον (η κεντρική εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών (NSF), στις Βρυξέλλες (διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τη συμμετοχή του Ευρωπαίου επιτρόπου για την Έρευνα-Επιστήμη-Καινοτομία Κάρλος Μοέδας), στη Σαγκάη της Κίνας, στην Ταϊπέι της Ταϊβάν, στο Σαντιάγο της Χιλής και στο Τόκιο της Ιαπωνίας.
 Τι είναι μια "μαύρη τρύπα"
 Μαύρη τρύπα ονομάζεται το σημείο εκείνο του χωροχρόνου, στο οποίο οι βαρυτικές δυνάμεις είναι τόσο μεγάλες, ώστε τίποτε -ούτε καν τα σωματίδια και η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, όπως το φως- να μην μπορεί να ξεφεύγει από αυτό.
 Ο όρος επινοήθηκε το 1967 από τον Αμερικανό αστρονόμο και θεωρητικό φυσικό, Τζον Γουίλερ. Δεν αναφέρεται σε τρύπα με τη συνήθη έννοια (οπή), αλλά σε μια περιοχή του χώρου, από την οποία τίποτα δεν μπορεί να επιστρέψει.
 Μία μαύρη τρύπα είναι το σημείο εκείνο του διαστήματος, όπου κάποτε υπήρχε ο πυρήνας ενός γιγάντιου άστρου, ένας πυρήνας που περιείχε περισσότερο υλικό από δυόμισι ηλιακές μάζες και ο οποίος, στην τελική φάση της εξέλιξης του άστρου, έχασε την πάλη του ενάντια στη βαρύτητα, με αποτέλεσμα το υλικό του να καταρρεύσει και να συμπιεστεί περισσότερο ακόμα και από το υλικό ενός αστέρα νετρονίων. [Πηγή: news247]


Σχόλιο: Πραγματικά το επιστημονικό επίτευγμα είναι εντυπωσιακό...
  Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι "μαύρες τρύπες" και καταβόθρες υπάρχουν και στη γη και μάλιστα με την συνήθη έννοια (οπή)... Οι επίγειες "μαύρες τρύπες" (οπές) καταπίνουν μόνο ότι πέφτει μέσα τους... Υπάρχει όμως και μία "μαύρη οπή" που έχει μοναδικές ιδιότητες... Αυτή η οπή έχει μικρό μέγεθος αλλά έχει τη δυνατότητα να καταπίνει  όλα όσα βρίσκονται σε έκταση 131.957 km² γύρω της... Πρόκειται για μοναδική ικανότητα καταστροφής που όμοιά της δεν υπάρχει πουθενά στο σύμπαν... Αν και αυτή η "μαύρη οπή" έχει "φωτογραφηθεί" κατά κόρον ουδείς "θεσμός" δεν την αγγίζει... Η δε "επιστήμη" έχει σηκώσει τα χέρια της στον ανήφορο (ψηλά)... Διότι αυτή η απύθμενη οπάρα έχει "εκπληκτικές διασυνδέσεις" με άλλες οπές ντόπιες και παγκόσμιες, όπως: offshore, Panama Papers, χρηματιστήρια, ΜΜΕ, τράπεζες mizens, Novartis, ... και τελειωμό δεν έχει... Χαρείτε την ....... Ε Δ Ω                                                                            [ Κ.Φ. ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου