Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΝΤ: Εξαφανίστε τους ηλικιωμένους


 Μια μελέτη του ΔΝΤ θεωρεί ότι εκτός όλων των άλλων δεινών που έρχονται στο άμεσο μέλλον και μας απειλούν είναι και η γήρανση του εργατικού δυναμικού στην Ευρώπη και ιδίως στη χώρα μας με τα άλυτα δημοσιονομικά προβλήματα, μετά τη χρεοκοπία (που φαίνεται ήρθε από τον ουρανό να μας κάψει).
 Τα επόμενα είκοσι χρόνια, λένε λοιπόν οι τεχνοκράτες, το εργατικό δυναμικό θα είναι πολύ περισσότερο γερασμένο και, συνεπώς, θα πέσει η παραγωγικότητα και η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, δεν θα έχουμε ανάπτυξη και δεν θα βρίσκουν δουλειά οι παραγωγικές ηλικίες.
 Δεν θα μειωθεί η ανεργία και τα χρέη -ιδιωτικά και δημόσια- θα διευρύνονται και μάλλον δεν θα μπορούμε να τα αποπληρώνουμε κ.ο.κ.
 Πέρα από την ομοιότητα που έχει αυτή η ανάλυση με τις κακορίζικες προφητείες των «γερόντων» της μοναστικής φράξιας της Ορθοδοξίας, που τις δοξάζει καθημερινά ο ακροδεξιός και ο κίτρινος ελληνικός Τύπος, οι μελετητές του ΔΝΤ διαπιστώνουν, πολύ... επιστημονικά, ότι η πιο ευαίσθητη υγεία των εργαζομένων μεγαλύτερης ηλικίας και οι παρωχημένες δεξιότητές τους θα μειώσουν την παραγωγικότητα.
 Και μάλιστα ανακαλύπτουν οι φωστήρες και έναν πρωτοφανή αριθμητικό αλγόριθμο που λέει ότι αν αυξηθεί ο πληθυσμός των εργαζομένων ηλικίας 55-64 ετών κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες, τότε θα πέσει η παραγωγικότητα κατά τρεις μονάδες!
 Και επειδή εκτιμούν ότι την επόμενη 20ετία οι εργαζόμενοι ηλικίας 55 έως 64 ετών προβλέπεται να αυξηθούν (από 15% στο 20%), θα έρθει η απόλυτη καταστροφή.
 Αν οι δανειστές μας πιστεύουν στην ευθανασία των αυξανόμενων συνταξιούχων (με τις κοστοβόρες απαιτήσεις τους για αμοιβές και φάρμακα) και των αντιπαραγωγικών γερασμένων τμημάτων της εργατικής τάξης να το πουν ευθέως και να εξηγήσουν τη μέθοδό τους.
 Αλλιώς, τι νόημα έχει οι «θεσμοί» σαν το ΔΝΤ (που φέρονται σαν να μας διασώζουν από τις χρεοκοπίες που συνειδητά και κερδοσκοπικά τις προκάλεσαν) να μας επιβάλλουν νομοθετικά την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και συνεπώς και την υποχρεωτική παράταση του «αντιπαραγωγικού» εργάσιμου βίου των ανθρώπων;            [Πηγή: efsyn]


 Σχόλιο: Απορώ (να μην πω και εξίσταμαι και προκληθεί πανικός) με τις "απορίες" του Συντάκτη του άρθρου... Αναρωτιέται (τάχαμου) για το "αν οι δανειστές μας" πιστεύουν στην ευθανασία των συνταξιούχων ..", αποκρύπτοντας επίτηδες το αληθινό σχέδιο των "αγαθών δανειστών μας" που σε αγαστή συνεργασία με τους "εξαιρετικούς κυβερνώντες μας" έχουν θέσει σε εφαρμογή από την εποχή του "αριστερού" Στουρνάρα (μιλάμε για μια Στουρνάρα ναααααα)...... Μάλιστα, το εξαιρετικό αυτό "σχέδιο" που ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές και εξασφαλίζει εσαεί όλους τους Συνταξιούχους (ανεξαρτήτως κόμματος) το δημοσιεύσαμε ολόκληρο και με αναλυτικά παραδείγματα τον Οκτώβριο του 2013, αλλά δυστυχώς λίγοι το κατάλαβαν απ' ότι φαίνεται... Σήμερα όμως θα το καταλάβουν όλοι ανεξαιρέτως... Το μόνο που περίμεναν (άπαντες οι "σχεδιαστές") ήταν να βρεθεί ένας Κατρούγκαλος να το ολοκληρώσει θεαματικά... Και ω του θαύματος βρέθηκε ο π@στης (που λέει ο λόγος)... Έτσι με την  μέθοδο "Κατρούγκαλος" επιτεύχθηκε το πετσόκομμα των συντάξεων, χωρίς όμως να μειωθούν οι συντάξεις... Αυτό το καταπληκτικό νομοσχέδιο είναι παγκόσμια πατέντα...
 Παρακαλώ δείτε το με προσοχή και θα σας λυθούν όλες οι απορίες.... Ε Δ Ω          [Κ.Φ.]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου