Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Πραγματική λεηλασία


 Χθες, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας δύο γεγονότα τα οποία φανερώνουν το μέγεθος της επιχειρηματικής λεηλασίας που γιγαντώθηκε στην ελληνική οικονομία στα χρόνια των «παχιών αγελάδων». Το ένα αφορά την υπόθεση Μαρινόπουλου και το άλλο τα δανεικά κι αγύριστα με τα οποία φτιάχτηκαν οι μεγάλες επιχειρήσεις στον χώρο των ΜΜΕ.
 Στην πρώτη περίπτωση, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες σουπερμάρκετ στην Ελλάδα, με πάνω από 11.000 εργαζομένους, κινδυνεύει να οδηγηθεί σε χρεοκοπία, καθώς οι συνολικές οφειλές της ξεπερνούν το 1,3 δισ. ευρώ και ισούνται με το 1% του ΑΕΠ της χώρας. Πάνω από 1 δισ. ευρώ χρωστάει η εταιρεία σε πιστωτές (κυρίως προμηθευτές) που δεν έχουν προσημειώσεις.
 Στη δεύτερη περίπτωση των ΜΜΕ, η αποκάλυψη έγινε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που ερευνά τα δάνεια τα οποία έχουν δοθεί στον χώρο του Τύπου. Τα στοιχεία που κατατέθηκαν στην επιτροπή είναι συγκλονιστικά. Από τα 900 εκατομμύρια ευρώ που δανείστηκαν τα ΜΜΕ από τις τράπεζες, τα 430 τα έχει χορηγήσει η Εθνική Τράπεζα.
 Αυτό σημαίνει ότι το κράτος -δηλαδή οι προηγούμενες κυβερνήσεις- έχει συμμετοχή κατά 50% στη «φούσκα» που δημιουργήθηκε τις τελευταίες τρεις δεκαετίες στον χώρο του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου, καθώς η Εθνική χωρίς κυβερνητική κάλυψη δεν μπορούσε να δανείζει έτσι. Το άλλο 50% της ευθύνης ανήκει στο τραπεζικό κεφάλαιο και φυσικά σε όσους από τον επιχειρηματικό κόσμο υπέγραφαν τα δάνεια ως εγγυητές.
 Το ακόμη χειρότερο και στις δύο περιπτώσεις επιχειρηματικής δραστηριότητας και γιγάντωσης είναι ότι όλα αυτά έγιναν χωρίς κανέναν έλεγχο των αρμόδιων αρχών. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι μεγάλες εταιρείες ΜΜΕ δανείζονταν χωρίς, ουσιαστικά, να παρέχουν κάλυψη των δανείων που έπαιρναν, καθώς οι ακάλυπτοι κίνδυνοι σε αυτά κυμαίνονται μεταξύ 50 και 90%, ενώ η «Μαρινόπουλος» φέσωνε, ανενόχλητη, για χρόνια την αγορά, την οποία σήμερα απειλεί να τινάξει στον αέρα.
 Πού πήγαν όλα αυτά τα λεφτά; Δεν μπορεί να χάθηκαν. Σε κάποιες καταθέσεις στο εξωτερικό θα βρίσκονται. Επομένως, η κυβέρνηση και η Βουλή οφείλουν να δώσουν λογαριασμό στον ελληνικό λαό, διασφαλίζοντας ότι αυτοί που τα έφαγαν θα πληρώσουν κιόλας. [Πηγή: efsyn]


 Σχόλιο: Όλα αυτά τα λεφτά ξέρουν πολύ καλά που πήγαν αυτοί που τα μοίραζαν... Όσοι κυβέρνησαν αυτόν τον ρημαδότοπο έκαναν πάρτι και μοίραζαν αφειδώς τον ιδρώτα του ελληνικού λαού, είτε επειδή ήταν ανίκανοι (αθωότητα λόγω βλακείας δεν υφίσταται), είτε επειδή "μαζί τα φάγανε" που λέει κι ο Πάγκαλος... Επομένως η "κυβέρνηση" και η "Βο(υ)λή" που αποτελούνται απ' τους ίδιους (τους ανίκανους ή τους "μαζί τα φάγανε") δεν πρόκειται να διασφαλίσει τίποτα απολύτως κι αυτοί που τα έφαγαν θα τα χρεώσουν στα κορόιδα... Αυτό δεν είναι καμία δική μου "προφητεία" ή "σοφία", αλλά το υπέγραψαν κιόλας στο "μνημόσυνο 3"... Ονομάζεται "αυτόματος κόφτης" για όσους κάνουν πώς δεν καταλαβαίνουν... Πολύ απλά , θα κόψουν μισθούς και συντάξεις και θα κλείσουν και τις πόρτες των Νοσοκομείων (αφού κι ανοιχτές που είναι το μόνο που προσφέρουν είναι ευχές για ταχεία αυτοανάρρωση)...
 Έτσι όλα θα βαίνουν καλώς. ο Σημίτης θα περιφέρεται ελεύθερος και θα κάνει τον Καθηγητή, ο Καραμάν Αλής θα παίζει ελεύθερος τον Βούδα της Ραφήνας, ο ΓΑΠ θα εξασκείται ελεύθερος στο κανό, τα ΣαμαροΒενίζελα θα κορδώνονται ελεύθερα για τη Σωτηρία της Χώρας που την είχαν εξασφαλισμένη με το μέιλ Χαρδούβελη, που είχε βγάλει τα λεφτά του για σιγουριά στο εξωτερικό (έχει και παιδιά βλέπετε, ενώ εμείς δεν έχουμε), ο Τσίπρας θα παριστάνει τον "αριστερό" αγκαλιά με τη Μέρκελ και θα επιτίθεται στον Κάμερον γιατί ήταν βλάκας που δεν έκανε το ΟΧΙ ΝΑΙ όπως αυτός και ο Κούλης με την ολόσωμη φόρμα Siemens θα παριστάνει το Σωτήρα και θα επιτίθεται ελεύθερος κατά των λαϊκιστών που έχουν το θράσος να ζουν μέχρι τα βαθιά γεράματα (όπως είπε και ο παππούς του) κι επιβαρύνουν τον Κρατικό προϋπολογισμό με τις παχυλές συντάξεις των 500€...
  Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα, που έλεγε κι ο ποιητής .... Ε Δ Ω             Κ.Φ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου