Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Κήρυκας της διαπλοκής


 Σε ιδιαίτερη δύσκολη θέση βρίσκεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ύστερα από τις χθεσινές αποκαλύψεις στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τη δανειοδότηση σε κόμματα και ΜΜΕ σχετικά με σκανδαλώδη υπόθεση δανεισμού Μέσου Ενημέρωσης, συμφερόντων του ιδίου και του πατέρα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
 Συγκεκριμένα, στις 28 Απριλίου 2005, όπως αποκάλυψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Σαντορινιός, δόθηκε δάνειο από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ύψους 300.000 ευρώ στην εταιρεία που εξέδιδε την εφημερίδα «Κήρυκας Χανίων», συμφερόντων του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της Ν.Δ. Κων/νου Μητσοτάκη (ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας με την επωνυμία «Κήρυξ Δημοσιογραφική-Εκδοτική) και ενώ η εταιρεία είχε σωρευτικές ζημιές πάνω από 200.000 ευρώ.
   Οι διασυνδέσεις
 Όπως έγινε γνωστό χθες, από το δάνειο, τα 265.000 είναι ακάλυπτα, ενώ πλέον το χρωστούμενο ποσόν φτάνει τα 691.000 ευρώ. Να σημειωθεί ότι η ιστορική εφημερίδα έχει σταματήσει να κυκλοφορεί από το 2011 και χρωστάει χιλιάδες ευρώ σε περίπου 30 εργαζόμενους, οι οποίοι έμειναν στον δρόμο μετά το κλείσιμό της, το οποίο είχε αποδοθεί στην οικονομική κρίση.
 Το εντυπωσιακό στοιχείο που προδίδει τον επιλεκτικό τρόπο με τον οποίο το τραπεζικό σύστημα αντιμετώπιζε -ακόμη και στην επαρχία- Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία είχαν συγκεκριμένες πολιτικές διασυνδέσεις, αποτελεί το αδιαμφισβήτητο πλέον γεγονός πως παρότι από το 2005 δεν έχει πληρωθεί ούτε ένα ευρώ για την αποπληρωμή του δανείου ή των τόκων, η Τράπεζα Πειραιώς ανέλαβε πρωτοβουλίες να ζητήσει τα χρήματά της 10 χρόνια και 6 μήνες αργότερα!
 Συγκεκριμένα, και ενώ η τράπεζα γνώριζε, προέβη στην καταγγελία του δανείου μόλις στις 4 Δεκεμβρίου 2015, λίγες εβδομάδες πριν από τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ.
 Τα εν λόγω στοιχεία επιβεβαίωσε χθες στην εξεταστική επιτροπή ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Γ. Πουλόπουλος, ο οποίος ήρθε σε αμήχανη θέση όταν κλήθηκε να σχολιάσει το συγκεκριμένο θέμα, για το οποίο δήλωσε ότι δεν γνωρίζει πολλά στοιχεία.
«Έπαιξε κάποιο ρόλο στο να μη κινηθεί καθόλου η τράπεζά σας κοντά 11 χρόνια και ενώ δεν είχε πληρωθεί καμία δόση το γεγονός ότι η εν λόγω εφημερίδα είναι συμφερόντων του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος βάσει των δικών σας στοιχείων είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας;», ρώτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Σαντορινιός.
«Δεν ξέρω την περίπτωση, θα επανέλθω με περισσότερα στοιχεία, πάντως το να μην έχει πληρώσει τίποτα ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα δεν είναι λογικό» απάντησε χαρακτηριστικά ο Γ. Πουλόπουλος.
  Το «πόθεν έσχες»
 Ο ΝΕΟΣ Κήρυκας» αποτελούσε τη συνέχεια της ιστορικής εφημερίδας «Κήρυξ», που ίδρυσε το 1901 ο Ελευθέριος Βενιζέλος, και εξέφραζε την οικογένεια Μητσοτάκη. Το τελευταίο φύλλο είχε κυκλοφορήσει την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2005.
 Όπως είχε γίνει τότε γνωστό, το 80% της «Κήρυξ Α.Ε.» ανήκε στον βουλευτή της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη (του έχει μεταβιβαστεί από τον πατέρα του, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη) και το 20% στον Στέλιο Νικηφοράκη, ο οποίος ήταν διευθυντής της επί 19 χρόνια (1985-2004). Στην τελευταία δήλωση «πόθεν έσχες» ο νυν πρόεδρος της Ν.Δ. δηλώνει ότι είναι κάτοχος μετοχών της συγκεκριμένης εταιρείας. [Πηγή: efsyn]


  Amber Alert
 Το θέμα της εταιρείας «Κήρυξ Α.Ε.» επαναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, στοχεύοντας τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το κόμμα της Κουμουνδούρου, με περιπαικτικό τρόπο, αναρωτιέται στην ανακοίνωση που εξέδωσε: «εξαφάνιση του προέδρου της Ν.Δούν . μπορείτε να βοηθήσετε;».
 Και σημειώνει: «Αναζητείται για να δώσει εξηγήσεις αναφορικά με το δάνειο ύψους 300.000 ευρώ που πήρε η εταιρεία “Κήρυξ Α.Ε.”, στην οποία είναι μέτοχος, από την Τράπεζα Πειραιώς, το 2005, και για το οποίο η τράπεζα δεν έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ εδώ και 11 χρόνια».
 Μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ, στην ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει: «Δεν τολμάμε καν να σκεφτούμε τι θα είχε συμβεί αν το οποιοδήποτε στέλεχος ή βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε εμπλοκή σε κάποια ανάλογη περίπτωση οποιουδήποτε χρηματικού ποσού, πόσο μάλλον για ανεξόφλητο δάνειο τοπικής εφημερίδας ύψους 300.000 ευρώ».
 Και καταλήγει: «Τώρα η πλειοψηφία των ΜΜΕ δεν αναφέρει καν την είδηση, ανταποδίδοντας τη στήριξη που τους παρέχει ο κ. Μητσοτάκης»       [Πηγή: efsyn]

Σχόλιο: Στην περίπτωση της Miesens, τα "γεωμετρικά σχήματα" και οι "πηγές Κωστηλάτας" της Κυβέρνησης "ΣΦΥΡΙΖΑ ΑΔΙΑΦΟΡΑ" μας ενημέρωσαν ότι οι ένοχοι ΘΑ εντοπιστούν "κάποτε" και ΘΑ λογοδοτήσουν "κάποτε"... Τώρα στην περίπτωση αυτή και στις άλλες σαν αυτή (θαλασσοδάνεια τα λένε στο χωριό μου), η Κυβέρνηση "ΣΦΥΡΙΖΑ ΑΔΙΑΦΟΡΑ", εκδίδει amber alert.... 
 Αγαπητέ ΘΑλέξη, οι κυβερνήσεις δεν εκλέγονται για να καταγγέλλουν και για να παριστάνουν τον "Ερυθρό Σταυρό"... 
 Εκλέγονται για να εφαρμόζουν τους νόμους και να μπαγλαρώνουν τα λαμόγια ακαριαία, προστατεύοντας τους πολίτες και τον Δημόσιο πλούτο απ' τη λεηλασία... 
 Εσείς μέχρι τώρα τα μόνα που έχετε να επιδείξετε είναι το περαιτέρω σάρωμα μισθών και συντάξεων, οι "αυτόματοι κόφτες" και ότι κάνατε παντού κι εξακολουθείτε να κάνετε, τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που λέγατε ότι θα κάνατε... Κλασσική περίπτωση πολιτικών σαλτιμπάγκων... 
 Το μόνο που έχετε καταφέρει (επάξια) είναι ότι εξασφαλίσατε καλή θέση στο κάδρο με τους προηγούμενους πολιτικούς απατεώνες που υποκριτικά καταγγέλλετε...    Κ.Φ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου