Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Σώθηκε από το Διάβολο, αλλά...


 Ξαναχτύπησε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος. Αφού γλύτωσε από το διάβολο που πήγε, όπως είπε, να τον κάψει, τώρα απέκτησε νέο (διαβολικό;) αντίπαλο. Τον Γιώργο Κιμούλη.
 Είναι που διακωμωδεί τον Αμβρόσιο ο Γιώργος Κιμούλης, στην παράσταση του «Πλούτου» του Αριστοφάνη που παρουσιάζει αυτό το καλοκαίρι. Και στις 19 Ιουλίου θα βρίσκεται στο Αίγιο ο θίασος, στα μέρη του Μητροπολίτη δηλαδή. Ο Αμβρόσιος λοιπόν θέλει να ματαιώσει την παράσταση. «Διαπορούμε πώς και με ποια δικαιολογία η ΔΗ.ΚΕ.ΠΑ. θα φιλοξενήσει στην πόλη μας ένα τέτοιο θίασο. Το γνωρίζει, άραγε, ο φίλτατος Δήμαρχός μας κ. Αθαν. Παναγόπουλος; Το εγκρίνει; Οι παράγοντες της δημοτικής Αρχής θα επιτρέψουν να χλευάσουν τον Επίσκοπό σας» γράφει σε επιστολή του.
 Και συνεχίζει ο Μητροπολίτης-θεατρικός κριτικός: «Πρωταγωνιστές στο έργο αυτό είναι οι ηθοποιοί κ.κ. ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΠΕΖΟΣ και ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ, γνωστοί για τα αριστερά τους φρονήματα. Καθώς μας επληροφόρησαν, η βωμολοχία και το υβρεολόγιο, προσαρμοσμένο στην φθηνή εποχή που διανύουμε, ήταν τέτοιο που, αλλοίμονο, εάν κάποιος γονηός είχε μαζί του εκεί και τα παιδιά του!».
 Και λέει και για το σκετς που αναφέρεται στο πρόσωπό του, καλώντας τους πολίτες και τις Αρχές να μην δεχτούν να χλευαστεί, έτσι άγρια, ο επίσκοπός τους (αυτός ο ίδιος δηλαδή): «Σε κάποια στιγμή οι πρωταγωνιστές κ. Κιμούλης κλπ. αναφέρθηκαν και στο ταπεινό πρόσωπό μου! Το πρόσωπό του Μητροπολίτου Καλαβρύτων λοιδωρήθηκε, με αφετηρία αυτά που έχω πει για τον ανεκδιήγητο και άθεο Υπουργό της α-Παιδείας κ. ΦΙΛΗ, ο οποίος, δυστυχώς, συνεχίζει να προκαλή το δημόσιο αίσθημα... ...Οι παράγοντες της δημοτικής Αρχής θα επιτρέψουν να χλευάσουν τον Επίσκοπό σας; Αυτή θα είναι η αμοιβή μου για τα τριάκοντα και οκτώ έτη (38) μιάς θυσιαστικής πορείας στον ιστορικό αυτό τόπο μας; Διερωτώμαι, επίσης, θα είναι πολλοί οι Αιγιώτες και οι Αιγιώτισσες, που θα τρέξουν και θα πληρώσουν ίσως και εισιτήριο, για να παρακολουθήσουν μια παράσταση, όπου σε κάποια ενδιάμεση παρεμβολή θα γελοιοποιείται το πρόσωπο του Μητροπολίτου των;».
 Μιλάμε για πολλά γέλια και συγγνώμη δηλαδή. Στο τέλος αυτός ο κήρυκας της αγάπης, ο Αμβρόσιος που έχει το... λόγο του Θεού στο στόμα του, μας δίνει και την... ευλογία του: «Θα επιτρέψουμε, λοιπόν, στους αριστερούς και άθεους να μας ξαναγυρίσουν στα χρόνια του εθνικού διχασμού και του εμφυλίου πολέμου, δηλ. του συμμοριτοπολέμου;».
 Καλύτερη διαφήμιση δεν θα μπορούσε να έχει ο Γιώργος Κιμούλης. Έτσι μου 'ρχεται να πάω στο Αίγιο την άλλη εβδομάδα.   [Πηγή: efsyn - Δημήτρης Κανελλόπουλος]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου